Život na Hollaru


„Zapiš si tělák,“ říkali, „je to za dva kredity.“  Studenti sociálních věd si však můžou dovolit nějaký univerzitní cvičeníčka vynechat. Nejenže mají možnost získat dostatek kreditů (za splnění oblíbeného předmětu Dějiny masových médií I dokonce 6), ale dostává se jim i patřičný fyzický námahy, která je udržuje neustále fit.


Otevřít každý ráno obrovský dřevěný dveře, který jsou dle nedávného průzkumu veřejnýho mínění zřejmě vyplněny olovem, se vyrovná až 5 minutám na benchi (pokud teda tu činku za těch pět minut nezvednete dvakrát). A jestliže vás po vstupu do školy čeká přednáška v místnost 215, tak si k novýmu selfíčku na insta můžete hodit i hashtag #legday.
Občas se stává, že hodina nějakýho úvodu je náročnější než pondělní lekce kruháče. Udržet si stoprocentní soustředěnost při poslouchání odborných termínů, kterým většinou nerozumíte, vyžaduje buď special skills, nebo fakt silnou vůli. Naštěstí je tu ale skvělá školní kavárna, která nabízí rychlý cukry ve formě domácích koláčů, krémový polévky a kofeinu v mnoha variantách. S filtrovanou kávou za dvacku tu pak můžete vysedávat třeba další tři hodiny a v klidu předstírat, že (když teda zrovna nejste na mobilu) píšete bakalářku.
Komu káva nevoní, nemusí zoufat. U spodního úpatí schodů do nebe se nachází automat café+co, který kromě pseudomokačín vydává i různé druhy čokolády. Na druhé straně dvorku se nachází jeho kámoš, jež se specializuje pro změnu na bagety v igelitu, který jsou zoufale populární zejména během hollarských nocí. A ty jsou celém IKSŽ vůbec to nejlepší.
Boiler room, Festival Pavlač nebo třeba Houseboat. Legendární studentské párty se konají na školní půdě v průběhu celého roku. Ať je zima nebo mráz, nezastřešený dvorek je vždycky plný skoro jako váš žaludek po obědě v menze. Během hodiny se kavárna Na Hollaru dokáže změnit na bar podávající nezapomenutelné drinky, po kterých zaručeně vše zapomenete, takže si pak bez ostychu můžete trsnout přímo před DJ pultem. Vstup na akce naštěstí není limitován ajsikem, taky to ale znamená, že spolužáky tu pravděpodobně nenajdete. Zato je zde ale vysoká šance, že budete osloveni sympatickým fousatým pánem v motorkářské kombinéze. A to se taky počítá.
Pokud nepatříte mezi partylidi, existuje zde alternativa v podobě knihovny, která stejně jako hollarské drinky oplývá obsahem, po jehož zpracování zapomenete i to, co jste věděli. Především u zkoušky. Jestli si ale chcete přece jenom nějaké reminescence uchovat, pak zajděte do fotokomory, kromě černobílých fotek si s sebou odnesete i vzpomínku na smrad ustalovače. To sice hezký neni, ale zato je to skutečný a živý, stejně jako život na Hollaru.

terezka a adél
kavarnobar

#boilerroom
hiphop rave
nejmilejší pan vrátný
#blokprotijino
mkpr
štěpa
nahoda
#blokprotijino
tvurci dilny
hosté na hollaru

0 komentářů:

Post a Comment

 

instagram

meet us

Ráda dělám co chci,kdy chci a kde chci. Baví mě asi milion věcí a každej den něco jinýho. Nekoukám se zpátky a užívám si přítomnost,tak by bylo fajn občas něco zaznamenat a třeba se jednou podívat. natálie
"What we all want in life, to travel, fall in love and be happy."
Tohle je můj sen a já se ho snažim žít. Život je příliš krátkej na to, abychom si pořád na něco stěžovali, byli naštvaní a nepříjemní. Třeba vám můj článek úsměv na tváři nevykouzlí, ale to, že nejste nevidomí a můžete si jej přečíst, už by mohlo.) Ka

we♥it