TENERIFE EXPERIENCE: Roadtrip to the north&hiking to the Pico delTeide(part 1)

Jeden day off, 293 km a 32 hodin na nohou.

Dny se nám pomalu krátí, takže jsme se rozhodly využít našeho jednoho dne (a půl) volna a poznat něco jiného než suchý a turisty zaplněný jih Tenerife. Bez auta to ale nejde, pokud teda nemáte zrovna týden na cestování s místními autobusy. Půjčily jsme si tedy auto v půjčovně z té nejlevnější třídy. Zaplatily jsme 70€ na dva dny a paní nám hrdě předala klíčky od Forda Focus Mark II z roku 2008. Z toho, jak moc se mu chtělo do kopce, odhaduju, že to nemohlo být nic jinýho než 1.2i, zkrátka nadupaný auto. Ale nějakým způsobem to jelo.

Jelikož jsme toho chtěly stihnout hodně, vyrazily jsme z Los Cristianos už kolem sedmé hodiny ráno. Naše první zastávka měla být v Punta del Teno, což je nejzápadnější výběžek Tenerife. Cesta nám trvala asi dvě hodiny, přestože je to jen necelých 65 km. Nuda to ale rozhodně nebyla.





Vlastně jsme musely zastavit hned, jak jsme spatřily vrcholky hor zahalené v ranní mlze.

ofouknutá lotyšanka♥




Potom jsme pokračovaly dále v naší cestě. V Buena vista del Norte jsme ale zjistily, že tam nedávno spadla silnice, takže jsme se na Punte del Teno nedostaly.

o co jsme přišly dle googlu.
Nevadí, otáčíme auto a pokračujem na náš další kroužek v mapě - Garachico.








Další zastávka je v malém městečku Icod de los Vinos, kde je nejstarší dračí strom na světě. Je vysoký asi 20 m, obvod 6 m a starý kolem 600-800 let. Naneštěstí jsem ale vyfotila asi uplně jinej. Ale dračí je určitě taky.


V tuhle chvíli mi začíná vypovídat můj supr objektiv, pravděpodobně kvůli vlhkosti (ale ani se mu ale nedivím, stihla sem ho vykoupat už minulý léto v Norsku). Taky podle toho i další místo Rambla del Castro vypadá.


Do další zastávky v Puerto de la Cruz se ale jakžtakž vzpamatoval.






Den utíkal rychleji, než jsme ho stíhaly, takže jsme se rozhodly posledních pár hodin denního světla strávit na pláži v Tagananě. A stálo to za to.






Celý den jsme zakončily večeří v Candelarii. Daly jsme si paellu, což je typické španělské jídlo (min. pro dvě osoby) - rýže s kurkumou a s všemi možnými mořskými potvorami na velké pánvi. Vyfotit jsem to ale stihla jen na mobil, hlad byl rychlejší.


Za hodinku jsme to zpracovaly a jely zpět do Los Cristianos se osprchovat. Na bytě jsme se ale zdržely jen necelou půl hodinu. V půl jedný ráno jsme dopily silný kafe a vydaly se na náš poslední označený bod v mapě - Pico del Teide. 
Za dvě minuty se mi ale pravděpodobně vybije počítač, tak o tom zas příště.
Stay tuned,xx.

0 komentářů:

Post a Comment

 

instagram

meet us

Ráda dělám co chci,kdy chci a kde chci. Baví mě asi milion věcí a každej den něco jinýho. Nekoukám se zpátky a užívám si přítomnost,tak by bylo fajn občas něco zaznamenat a třeba se jednou podívat. natálie
"What we all want in life, to travel, fall in love and be happy."
Tohle je můj sen a já se ho snažim žít. Život je příliš krátkej na to, abychom si pořád na něco stěžovali, byli naštvaní a nepříjemní. Třeba vám můj článek úsměv na tváři nevykouzlí, ale to, že nejste nevidomí a můžete si jej přečíst, už by mohlo.) Ka

we♥it